Activiteiten

Nederlandstalige rondleiding door Sevilla

Sevilla biedt heel veel mogelijkheden. Mooie historische straatjes, musea, prachtige gebouwen en kerken en fraaie tuinen en parken. U kunt zelf op pad gaan maar u kunt zich ook laten vergezellen door Dolores, een Nederlandstalige gids, die we graag voor u boeken. Zo komt u veel meer over de stad te weten, hoort u boeiende verhalen over wat er zich in het verleden achter de fraaie gevels in de kronkelende straatjes heeft afgespeeld en mist u geen van de bijzondere bezienswaardigheden. Samen met Dolores kunt u ook wandel- en fietstochten door de stad ondernemen. Zij regelt de fietsen.

Dolores is geboren en getogen in Nederland en haar ouders komen uit Sevilla. Dat verklaart misschien ook wel haar liefde voor de stad. 10 Jaar geleden besloten haar man en zij om, samen met hun twee kinderen, naar Sevilla te verhuizen. Een grote stap omdat ze allebei hun baan opgezegd hadden en zomaar alles achter lieten.

Ze kende Sevilla van de schoolvakanties maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. De liefde en passie die ze voelt voor Sevilla is niet alleen vanwege haar roots. Ze is van de stad gaan houden sinds ze hier woont en weet hoe de mensen zijn, de gewoontes, de manier van leven, het weer…alles.

Dolores

 

“Sevilla heeft prachtige straatjes, pleintjes, parken, restaurants en terrasjes waar je niet voorbij mag lopen zonder deze gezien te hebben. Het is jammer dat Sevilla geen strand heeft anders zou het een paradijs op aarde zijn. Het dichtstbijzijnde strand is in Huelva, ongeveer 80 km van Sevilla. Ik laat de gasten graag  de mooiste plekjes zien en vertel hen de legendes en historie van de stad. Ik moet bekennen dat ik nog steeds verrast wordt door de mooie dingen die in Sevilla te zien zijn. Het is geweldig dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken en ik deel mijn passie heel graag met de gasten van BB-Arena.”

 

Golf

De 18 holes, par71 Zaudin Golfclub is voorzien van brede fairways omzoomd met olijfbomen en daagt de vaardigheden van de professionele golfers uit, terwijl ook minder ervaren spelers een kans hebben om van het spel te genieten. De baan ligt in een park met twee strategisch geplaatste meren die op verschillende plaatsen in het spel komen. Deze baan is bijzonder aangenaam door de vegetatie, die statige olijfbomen, sinaasappelbomen en palmen. Het klimaat maakt het mogelijk dat het gehele jaar door gespeeld kan worden.

 

Wandelen

De natuur rondom ons huis biedt volop mogelijkheden om de benen te strekken en te genieten van het uitzicht. Zowel geoefende wandelaars, hardlopers of recreatieve wandelaars kunnen hun hart ophalen. Op een steenworp afstand ligt het 1500 hectare grote natuurreservaat Correrdor Verde dat op eigen initiatief, onder begeleiding, te voet, per fiets of zelfs te paard bezocht kan worden.

Sevilla biedt een heel scala aan thema-wandelingen voor iedereen die behalve de bekende monumenten en kerken wil genieten van de wat minder bekende culturele en kunstzinnige plekken. Verbeeld je Sevilla in de 16e en 17e eeuw en volg de Opera-route en duik in de wereld van de legendes en kom er achter wie de bekende Carmen eigenlijk was. Er is ook een kunstroute in de wijken van San Pablo en Santa Justa, het grootste openluchtmuseum van Europa.

 

De Joodse Wijk.

Met deze route ga je dwars door de joodse wijk van Santa Cruz. Het is een iets minder bekend gedeelte van de wijk, maar zeker de moeite van een wandeling waard!
De Opera Route. Sevilla is dé stad van opera´s en er zijn vele lokaties die het toneel vormen in bekende opera’s. Carmen, De Barbier van Sevilla, De Bruiloft van Figaro en La Forza del Destino zijn enkele van deze beroemde opera´s waarbij lokaties in Sevilla een belangrijke rol spelen. Om de link tussen Sevilla en opera´s te kunnen leggen, moet je terug naar het Sevilla van de 16e en 17e eeuw toen het al bekend stond als een welvarende Europese stad met kennis van kunst en literatuur.

 

Wandeling naar het Casa de Pilatos.

Deze bijzondere wandeling langs twaalf monumentale gebouwen dwars door het hartje van Sevilla vraagt om een beetje doorlopen. Dus neem voldoende water mee en geniet van de prachtige Moorse, Gotische en Renaissance kerken, paleizen en gebouwen. Vergeet het fototoestel niet!

 

De Torenroute.

Deze korte wandeling kun je het beste maken op de dag dat je de beroemde Torre del Oro op de agenda hebt staan of omdat je er toevallig voorbij komt. Via de Torre del Oro, dat tegenwoordig een Maritiem Museum is lopen we naar de minder bekende Torre de la Plata, aan de overkant van de straat, achter een groot verzekeringskantoor (Helvetia Seguros).

 

Fietsen

Spanjaarden fietsen graag en voor velen is het dé manier om te sporten. Vandaar dat er voldoende goede aangelegde wegen zijn die dat mogelijk maken. Voor tourfietsers, wielrenners en mountainbikers – waar vele off-terrainpaden voor zijn aangelegd – is het glooiende landschap een lust en een uitdaging.